Zelfontwikkeling

Waarom zelfontwikkeling zo belangrijk is?

Één van de meest verstandige beslissingen die je voor jezelf kunt nemen is het streven naar voortdurende zelfontwikkeling. Enkele doelen die we voor onszelf stellen zijn: de kwaliteit van ons leven verbeteren, meer bereiken, een beter mens worden, en proberen een betere versie van onszelf te zijn. Maar hoe bereiken we deze doelen? Hoe meten we vooruitgang? En hoe spelen werkgevers een rol hierbij? Vanuit bewustzijn van je authenticiteit en potentieel creëer je het mooiste perspectief.

Zelfbewustzijn

Naarmate het leven vordert word je geconfronteerd met verschillende ervaringen en uitdagingen, die je meer bewust maken van je persoonlijkheid, gedachten en gevoelens. De eerste stap in persoonlijke ontwikkeling vereist dat je meer zelfbewust wordt. Maar wat betekend “zelfbewust”? Een mooie definitie uit de van Dale:
“Iemand met besef van eigen innerlijke kracht en waarde”

Het is niet zo gemakkelijk om te groeien zonder zelfbewustzijn. Zonder uitgangspunt kun je niet meten hoe ver je bent gekomen of juist nog moet gaan. Zelfbewustzijn kan helpen om proactief je gedachten, emoties en gedrag te beheren in plaats van andersom. Bovendien zal het bewustzijn van je eigen acties en gevoelens je helpen om anderen beter te begrijpen en zul je gezondere relaties ontwikkelen. Zelfbewustzijn zal niet direct al je problemen oplossen, maar het is de eerste stap in de richting van zelfontwikkeling.

De rol van een werkgever

Steeds meer werkgevers geven hun eigen medewerkers de mogelijkheid tot zelfontwikkeling. Uit het onderzoek van Unique genaamd ‘Een leven lang ontwikkelen, het ontdekken, binden en boeien van talent‘, blijkt dat 85% van de werkgevers een vorm van zelfontwikkeling heeft gefinancierd voor de medewerkers. Helaas zijn er ook gevallen waarbij de werkgever actief de middelen aanbied voor zelfontwikkeling, maar deze niet worden benut.

KentouCoaching
Bron: https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2017/12/13/promoting-employee-happiness-benefits-everyone/#f03baa5581a1

Wacht niet tot een kans zich voordoet

Wil je actief aan de gang met je eigen ontwikkeling? Wacht dan niet tot een kans zich voordoet maar kom zelf in actie. Weet je bijvoorbeeld al welke middelen jouw werkgever beschikbaar stelt voor zelfontwikkeling? De ene werkgever heeft een catalogus vol opleidingen en coaches, de ander biedt een zelfontwikkelings-budget aan. Laat deze mogelijkheden niet onbenut en gebruik deze middelen om jouw talent verder te ontwikkelen en het beste perspectief voor jezelf te creëren. Ben je benieuwd hoe ik jou als coach kan begeleiden hierin? Let’s connect.

Deel dit artikel

× Chat