Thuiswerken

De ontwikkeling van het thuiswerken, waar sta jij nu?

Het afgelopen jaar is het ‘werken’ drastisch veranderd. Waar voorheen de meeste mensen zich in de ochtend klaar maakte om naar een fysiek kantoor te vertrekken, nemen de meeste medewerkers nu plaats aan tafel thuis om vervolgens aan de slag te gaan. Sommige moesten even wennen, en anderen vonden het direct geweldig. Maar hoe is dat nu? Hoe gedragen de werkgevers zich en hoe houden de medewerkers de motivatie vast? Waar sta jij nu?

 

Werkgevers en thuiswerken

Het was voor 2020 al een veelbesproken topic: thuiswerken. Steeds vaker boden werkgevers de mogelijkheid om thuis te werken, weliswaar niet 5 dagen in de week, maar de beweging was er. Een grote drempel voor werkgevers en vooral het management, was de angst controle kwijt te raken over de werkzaamheden en efficiëntie.

Afgelopen jaar heeft er een enorme transitie plaats gevonden. ‘Werk thuis, tenzij het niet anders kan’ was de boodschap van het kabinet. Plotseling moesten werkgevers de medewerkers gaan faciliteren zodat er thuis gewerkt kon worden. Van de medewerkers werd enorme flexibiliteit gevraagd, voor de één was het gesneden koek en voor de ander een enorme opgave.

Uit het onderzoek naar thuiswerken in opdracht van de Nationale vacaturebank en Intermediair blijkt dat de gevoelens gemengd zijn. Waar de één graag weer terug wilt naar kantoor, hoopt de ander ook na de coronacrisis gewoon thuis te kunnen werken.

 

Perspectief 2021

Voorlopig ziet het er naar uit dat we nog even geduld moeten hebben, na de aankondigingen van afgelopen 14 december, is het duidelijk dat we nog niet af zijn van Covid-19. De kantoorpanden blijven langer leeg dan gehoopt door de meeste werkgevers. Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die nu de stap nemen om hun medewerkers te faciliteren in vorm van een ‘thuiswerkvergoeding’ of een éénmalige vergoeding om thuis een werkbureau in te richten.

 

Mentale veerkracht

Naast dat de werkgevers zijn medewerkers faciliteert in het thuiswerken is er nog een belangrijk aspect; de mentale veerkracht van de medewerkers. Veel werkgevers worstelen op dit moment met medewerkers die last hebben van vereenzaming, teruglopende motivatie of juist medewerkers die last krijgen van een werkverslaving. Er is een alarmerende stijging in ziekteverzuim door ‘coronastress’ en er heerst een angst voor een golf van burn-out volgens Piet Fortuin, vakbondsleider bij CNV.

Hoe zorg je ervoor dat jezelf niet in zo’n situatie beland? Inmiddels zijn er veel tips te vinden op het net over hoe je het beste het thuiswerken kan aanvliegen. Elke dag een kleine wandeling maken, niet langer dan 2 uur achter het scherm blijven zitten, zorgen voor een goede werkplek en houding etc… Het lijken in eerste instantie kleine aanpassingen, maar juist dit soort aanpassingen maken het verschil. Zorg bijvoorbeeld voor een goed werkplan waarin je jouw werktijden afbakent. Soms is minder werken; beter werken. Plan een evaluatiemoment in waarin je evalueert over hoe je bijvoorbeeld de afgelopen maand het thuiswerken hebt ervaren.

Heb je moeite met de motivatie vasthouden en weet je zelf niet meer waar je het zoeken moet, of herken jij dit bij jouw eigen medewerkers? KentouCoaching helpt uiteraard bij het ontdekken van een stabiele thuiswerksituatie.

Deel dit artikel

× Chat