Blog

Het effect van beperkende overtuigingen en onzekerheden.

Dagelijks staan we in het leven voor beslissingen die we moeten nemen. Jouw overtuigingen en onzekerheden hebben een groot aandeel bij het maken van beslissingen. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in? Hoe zorg je ervoor dat de beperkende overtuigingen of onzekerheden niet de overhand krijgen in jouw leven? Uiteraard vertel ik je hier graag meer over.  

Lees verder »

De Disney Methode, een coachmodel dat mij veel heeft gebracht.

Je ziet kansen en mogelijkheden, je hebt ideeën en wilt ze waar maken. Helaas blijven veel van deze ideeën enkel een “gedachte” en loop je vast in de uitvoering. Herkenbaar? Hoe zou het zijn als ieder idee wat je had wel mogelijk zou zijn? Hoe zou dat er dan uitzien? In deze blog neem ik je graag mee naar de wonderen wereld van Disney, een coachmodel wat mij veel heeft gebracht.  

Lees verder »

De ontwikkeling van het thuiswerken, waar sta jij nu?

Het afgelopen jaar is het ‘werken’ drastisch veranderd. Waar voorheen de meeste mensen zich in de ochtend klaar maakte om naar een fysiek kantoor te vertrekken, nemen de meeste medewerkers nu plaats aan tafel thuis om vervolgens aan de slag te gaan. Sommige moesten even wennen, en anderen vonden het direct geweldig. Maar hoe is dat nu? Hoe gedragen de werkgevers zich en hoe houden de medewerkers de motivatie vast? Waar sta jij nu?  

Lees verder »

Waarom zelfontwikkeling zo belangrijk is?

Één van de meest verstandige beslissingen die je voor jezelf kunt nemen is het streven naar voortdurende zelfontwikkeling. Enkele doelen die we voor onszelf stellen zijn: de kwaliteit van ons leven verbeteren, meer bereiken, een beter mens worden, en proberen een betere versie van onszelf te zijn. Maar hoe bereiken we deze doelen? Hoe meten we vooruitgang? En hoe spelen werkgevers een rol hierbij? Vanuit bewustzijn van je authenticiteit en potentieel creëer je het mooiste perspectief.

Lees verder »

Wat is NLP en wat betekent het voor mij?

Neuro Linguïstisch Programmeren, vaak afgekort tot NLP, is de praktijk van het begrijpen van hoe mensen hun denken, voelen, taal en gedrag organiseren om de resultaten te behalen doormiddel van hun communicatie. NLP biedt mensen een methodologie om uitstekende prestaties van genieën en leiders in hun vakgebied te modelleren. NLP wordt ook gebruikt voor persoonlijke ontwikkeling en voor succes in het bedrijfsleven.

Lees verder »